П`ятниця, 03.05.2024, 23:09
Головна » 2011 » Липень » 8 » Христинівських рятувальників повідомили про витік аміаку
06:32
Христинівських рятувальників повідомили про витік аміаку

   07.07.2011 року о 10 год. 10 хв. До Христинівського районного відділу Управління МНС України в Черкаській області надійшло повідомлення про витік аміаку на станції «Христинівка» Одеської залізниці. Цистерну було транспортовано на запасну 27-му колію, за межі вагонного парку станції "Христинівка”.

   На місце події прибули: комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Христинівської райдержадміністрації, мобільна оперативна група Христинівського райвідділу МНС, черговий караул 14-ї самостійної державної пожежної частини, співробітники Христинівської районної санітарно-епідеміологічної станція та оперативна група Христинівського лінійного відділу УМВС.


   По прибуттю, в залізничній цистерні №50097765 ємністю 60 т., в якій перевозився аміак водний (технічна марка Б ГОСТ 9-92, з масовою долею аміаку 25%), на нижньому зливному клапані було виявлено прокапування розчину з частотою 80-100 крапель за хвилину. Власником та відправником вантажу є ВАТ "Азот” м. Черкаси, одержувач – Тульчинський філіал ЗАТ "Зернопродукт” МХП с. Маяки (Вінницька область).

   Відправником, ВАТ "Азот” м. Черкаси було направлено ремонтну бригаду для заміни прокладки зливного клапана та його підтягування. Станом на 17:35 год. ремонтні роботи завершені. Загальний витік аміаку водного склав близько 70 л.

   Районною санепідемстанцією проведено аналіз проб повітря, забруднення не виявлено. Загрози населенню, навколишньому середовищу та безпеці руху не було.


   О 20:40 год. продовжено транспортування даної цистерни до пункту призначення (залізнична станція "Вапнярка”) окремим локомотивом, наданим Одеською залізницею.

Категорія: Надзвичайні події та ситуації | Переглядів: 1156 | Додав: spasatel | Теги: ліквідація, подія, аміак | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Христинівський РВ УМНС України в Черкаській області © 2024 | | Розробка та дизайн: Сергій Фещук